Πέμπτη, 8 Δεκεμβρίου 2016

Παγκόσμια μέρα...........κατά του AIDS...!!!!

1η Δεκεμβρίου έχει καθιερωθεί από το 1988 ως η παγκόσμια μέρα κατά του AIDS,με απόφαση της Παγκόσμιας Οργάνωσης Υγείας και στη συνέχεια της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ.
Το AIDS είναι μία από τι φονικότερες επιδημίες στην παγκόσμια ιστορία.Από το 1981 που παρατηρήθηκε κλινικά στις ΗΠΑ,γύρω στα 35.000.000 άνθρωποι έχουν χάσει την ζωή τους (2015),ενώ 78.000.000 είναι φορείς του ιού HIV (2015).Η σεξουαλική επαφή αποτελεί τον κύριο τρόπο μετάδοσης του HIV.


Στα πλαίσια της ημέρας αυτής,πολλές είναι οι καμπάνιες ου γίνονται για να ευαισθητοποιήσουν τον κόσμο,κυρίως στο ότι τα άτομα που πάσχουν από τον ιό HIV δεν πρέπει να νιώθουν παρείσακτοι.Δεν είναι και λίγα τα περιοδικά που οργανώνουν μήνες πριν φωτογραφήσεις με επώνυμους που φωτογραφίζονται με τα απαραίτητα με σκοπό να ευαισθητοποιήσουν το κοινό γύρω από την μάστιγα που λέγεται AIDS.Στην Αθήνα δεν έχουν μείνει πολλά περιοδικά που συνεχίζουν ακόμη να κυκλοφορούν,βέβαια την πρωτιά φέτος όπως και τα τελευταία χρόνια την έχει ένα περιοδικό της Θεσσαλονίκης και μάλιστα για 2η χρονιά φέτος κλέβει τις εντυπώσεις με αρκετούς επώνυμους να τα "πετάνε" για καλό σκοπό.

 
Ανάμεσα τους και τα "θανατηφόρα" κορμιά,ο personal trainer Χάρης Ιωαννίδης που όσες φορές έχει φιλοξενηθεί και στο δικό μας blog πραγματικά έχει προκαλέσει πανικό.

Αλλά και ο Βασίλης Τσιγκριστάρης που γνωρίσαμε μέσα από την συμμετοχή του σε ρόλο κηπουρού στην ταινία "Απόψε τρώμε στις Ιοκάστης" που έκλεψε και όπως φαίνεται συνεχίζει να καίει καρδιές.